Pressmeddelande

Netel tecknar kontrakt med UGG för fibernät i Tyskland värt 10 MEUR

Kontraktet med tyska UGG (Unsere Grüne Glasfaser) omfattar utbyggnad av fiber till 5 000 hushåll i Raguhn-Jessnitz, norr om Leipzig. UGG är en ny kund och viktig för Netels fortsatta expansion på den tyska marknaden.

Netel inledde samarbetet med UGG 2023 genom ett pilotprojekt som omfattade utrullning av fiber till 1 200 lägenheter samt byggnationen av ett stamnät runt Harzområdet.
 
”Vi är mycket stolta över UGG:s förnyade förtroende”, säger Jeanette Reuterskiöld, VD och koncernchef för Netel. ”UGG har ambitiösa planer på att förbättra fibertäckningen i Tyskland och vi är glada över att vara del i detta och att kunna bidra med vår långa erfarenhet av fiberutbyggnad från Norden.”
 
UGG:s uppdrag är att förbättra människors livskvalitet och främja en innovationsledd framtid genom rikstäckande fibre-to-the-home-nät (FTTH). UGG strävar efter att stödja samhällen som är kvar i den långsamma digitala tekniken genom att utnyttja banbrytande, miljövänlig fiberoptik, som förbrukar 60 procent mindre energi än konventionella kopparnät.

Kontakter


Jeanette Reuterskiöld, VD och koncernchef, +46 (0) 702 28 03 89, jeanette.reuterskiold@netel.se
Fredrik Helenius, CFO, +46 (0) 730 85 52 86, fredrik.helenius@netel.se
Åse Lindskog, IR, +46 (0) 730 24 48 72, ase.lindskog@netelgroup.com

Om oss


Netel är ledande specialister på kritisk infrastruktur i norra Europa. Vi har över 20 års erfarenhet av att utföra projekt samt service och underhåll åt branschens största aktörer inom kraft, telekommunikation, fjärrvärme samt vatten och avlopp. Vi har en tydlig strategi för organisk tillväxt och förvärv baserat på en effektiv affärsmodell som kännetecknas av decentralisering, låg kapitalbindning och hög kassagenerering. Vår verksamhet präglas av ett starkt hållbarhetstänk med högt ansvarstagande för miljö och arbetsmiljö. Netel omsatte 2023 över 3,4 miljarder SEK och har drygt 850 medarbetare. Läs mer på www.netelgroup.com.