Pressmeddelande

Netel Norge tecknar avtal med Ice om 5G-utbyggnad

Netel i Norge har tecknat avtal med Ice om uppgradering och nybyggnation av basstationer. Ice har som mål att bygga ut 5G över hela landet.

Avtalet innebär att Netel ansvarar för planering, implementering, dokumentation, testning och driftsättning av 5G infrastruktur.

Netel är en av fyra leverantörer till Ice som delar på ett totalt kontraktsvärde om cirka 1,5 miljarder NOK över de närmaste åren.

”Det här kontraktet är av stor betydelse för Netel”, säger Edward Olastuen, landschef för Netel i Norge och Storbritannien. ”Vi är glada över att få vara med och bygga framtidens mobilnät tillsammans med den innovativa operatören Ice och det här visar att vår satsning på att bygga kompetens inom 5G var rätt.”

”Vi ser fram emot det här nya samarbetet”, säger Ove Bergkvist, VD och koncernchef för Netel. ”Vi har lång erfarenhet av stora telekomprojekt och är stolta över att vara med och bygga en effektiv infrastruktur i Norge.”

”Vi ser fram emot att fortsätta utbyggnaden av vårt 5G-nät med Netel ombord”, säger Eivind Helgaker, VD för Ice. ”För att vi ska kunna erbjuda våra kunder bästa möjliga tjänster är det viktigt att arbeta med partners som vi vet kan leverera på hållbarhet, effektivitet och säkerhet. Och det kan Netel.”

Kontakter


Ove Bergkvist, VD +46 (0) 73 337 09 37, ove.bergkvist@netel.se
Peter Andersson, CFO +46 (0) 73 842 36 90, peter.andersson@netel.se
Åse Lindskog, IR +46 (0) 73 024 48 72, ase@lindskogphilipson.se

Om oss


Netel är ledande specialister på kritisk infrastruktur i norra Europa. Vi har över 20 års erfarenhet av att utföra projekt samt service och underhåll åt branschens största aktörer inom kraft, telekommunikation, fjärrvärme samt vatten och avlopp. Vi har en tydlig strategi för organisk tillväxt och förvärv baserat på en effektiv affärsmodell som kännetecknas av decentralisering, låg kapitalbindning och hög kassagenerering. Vår verksamhet präglas av ett starkt hållbarhetstänk med högt ansvarstagande för miljö och arbetsmiljö. Netel omsatte 2021 över 2,4 miljarder SEK och har cirka 820 medarbetare. Läs mer på www.netelgroup.com.