Pressmeddelande

Fredrik Helenius ny CFO för Netel

Fredrik Helenius har utsetts till ny CFO för Netel Group. Fredrik har varit koncernredovisningschef sedan 2020 och utsågs till tf CFO 10 januari 2024.

”Jag är glad över att kunna knyta Fredrik Helenius till oss som CFO. Fredrik känner både Netel och branschen mycket väl och har en gedigen kompetens inom redovisning, finansiering och styrning”, säger VD och koncernchef Jeanette Reuterskiöld. ”Med Fredrik får vi en trygg och uppskattad ledare med stort engagemang och drivkraft.”

”Efter fyra spännande år på Netel ser jag mycket fram emot att fortsätta vara en del av bolagets utvecklingsresa och att arbeta tillsammans med Jeanette och det dedikerade teamet inom Netel”, säger Fredrik Helenius.

Innan Fredrik Helenius kom till Netel Group som koncernredovisningschef 2020 har han bland annat arbetat som konsult på BCG och som konsult i redovisnings- och skattefrågor. Fredrik Helenius har masterexamen från Handelshögskolan i Stockholm och är född 1990.

Kontakter


Jeanette Reuterskiöld, VD och koncernchef, +46 (0) 702 28 03 89, jeanette.reuterskiold@netel.se
Fredrik Helenius, CFO, +46 (0) 730 85 52 86, fredrik.helenius@netel.se
Åse Lindskog, IR, +46 (0) 730 24 48 72, ase.lindskog@netelgroup.com

Om oss


Netel är ledande specialister på kritisk infrastruktur i norra Europa. Vi har över 20 års erfarenhet av att utföra projekt samt service och underhåll åt branschens största aktörer inom kraft, telekommunikation, fjärrvärme samt vatten och avlopp. Vi har en tydlig strategi för organisk tillväxt och förvärv baserat på en effektiv affärsmodell som kännetecknas av decentralisering, låg kapitalbindning och hög kassagenerering. Vår verksamhet präglas av ett starkt hållbarhetstänk med högt ansvarstagande för miljö och arbetsmiljö. Netel omsatte 2022 över 3,1 miljarder SEK och har drygt 800 medarbetare. Läs mer på www.netelgroup.com.